En diskokugle styrter ned i ørkenen - “Hvad har det med prompting at gøre?”
Prompting er en iterativ proces, og diskokuglen er netop blevet katalyst for denne artikel, læs med og forstå hvordan du bedre kan forstå prompting, og derved komme tættere ind for målskiven når du vil skabe originale billeder med kunstig intelligens.
På 28 minutter har jeg lavet 441 billeder, og herfra valgt det bedste.
Når jeg prompter forventer jeg aldrig at ramme plet på første prompt. Jeg forventer som udgangspunkt altid at træde ind i en iterativ proces, hvor jeg gradvist arbejder mig hen mod målet. I dette tilfælde et diskokugle krater i ørkenen.
Når jeg sætter mig for at skabe billedet der tangerer det originale, altså noget, som ikke er set før, forventer jeg, at det er tid til at rulle ærmerne op. Præcis som jeg ville gøre, hvis der skulle laves et originalt billede gennem fotografi, maleri, eller et hvilken som helst andet medium.
Google image search
Det datasæt den kunstig intelligens er trænet på, har givetvis ingen referenceramme for en diskokugle, i et krater, i ørkenen
Når vi søger på Google Image Search, får vi en fornemmelse for, hvordan søgeord relaterer til metadata, som groft sagt er den data, den kunstige intelligens er trænet på. Tommelfingerreglen er, at jo mere originalt et billede er, desto mindre belæg har den kunstige intelligens for at forstå og derved skabe det ønskede billede.
Den iterative proces kan gribes an på mange måder, og den optimale tilgang afhænger altid af konteksten. Det bliver bedre med erfaring, men her er et par generelle retningslinjer og tips til, hvordan processen kan se ud. Når du har din idé eller retning, men samtidig forholder dig åben for de muligheder, som præsenterer sig i processen.
Hvis du har et krystalklart billede i hovedet, som du gerne vil gengive 1:1 med militær præcision, bør du lave et photoshoot, eller andet, hvor du har fuld styring. Med andre ord er første skridt at acceptere premissen for generativ kunstig intelligens, som er mønstergenskabelse, hvilket betyder der altid vil være et element af tilfældighed.
I dette tilfælde, hvor jeg har sat mig for at lave en diskokugle, i et ørkenkrater, er det at lave et photoshoot selvsagt ikke en mulighed. Det at producere diskokuglen, og fragte den til ørkenen ville hurtigt sætte mig 200.000 kr. tilbage, hvorfra der skal bookes fotograf til at rejse med over på den anden side af jorden, inkl. egne rejseudgifter m.m. og så ser vi hurtigt ind i et projekt som beløber sig i omegnen af 300.000 kr. Det kommer ikke til at ske med 2024 marketings budgetter.
Skabt i Midjourney
Nu er det tid til at få hænderne ned i bolledejen
Jeg starter bredt og tester forskellige variationer af den samme prompt: "minimalist composition of giant disco ball plowed into the sand, desert, aerial perspective." Herfra har jeg åbnet et feedback loop, som giver mig information om, hvilken retning jeg skal tage mine iterative prompts i.
I takt med at jeg skaber et output, begynder der at komme billeder, som nærmer sig det, jeg gerne vil hen imod. De billeder tager jeg nu og fodrer tilbage ind i mine prompts for på den måde at give Midjourney visuel information som supplement til min tekstprompt.
I processen bliver jeg eksponeret for utallige billeder, som konstant hjælper mig med at forstå de subtile nuancer, der kan bidrage til at løfte kvaliteten af det endelige billede.
Nu handler det ikke bare om at skabe et billede af en diskokugle, der styrter ned i ørkenen. Det handler om at skabe et godt billede af en diskokugle, der styrter ned i ørkenen.
Kreative renæssance
Hos AI Revolution arbejder vi ud fra en præmis om, at fremkomsten af generativ kunstig intelligens åbner op for en kreativ renæssance, hvor det handler mere om den gode idé end det store budget, som alligevel er borte med blæsten.
Længe har vi set meget af det samme, og meget få brands har formået at tilpasse sig det nye landskab med markant kreativitet. Jacquemus er en undtagelse, men langt de fleste brands har haft svært nok ved at følge med det høje tempo, som algoritmerne på de sociale medier har sat.
Det er vores hypotese, at de nye generative redskaber åbner nye mulighedsrum på tværs af virksomheder, som nu har et redskab, der kan sætte form på en hvilken som helst idé. Uanset om du er en del af et start-up eller et Fortune 500-selskab.
Marketingsbudgetterne er ikke længere den afgørende faktor for, hvorvidt vi udkommer med noget substantielt. Den afgørende faktor er, om vi tør træde ind i det nye landskab, lære at bruge de nye redskaber, og tør udkomme med dem, selv på trods af den juridiske tvetydighed omkring den teknologiske innovation.
Allerede i den spæde fase, som vi er i nu, er mange brands begyndt at udkomme med billeder, som helt eller delvist er lavet med kunstig intelligens. Mange frygter udviklingen, men ligesom alt andet evolution er det uundgåeligt. Fra stenalderen til bronzealderen og frem til internettet og kunstig intelligens er det altid de mest potente redskaber, som vinder.
For nyligt lavede jeg en arkitektur konkurrence sammen med en arkitekt på 3 timer. Det arbejde ville normalt have taget en tegnestue 1-3 uger, men det er en historie til en anden gang. Essensen er, at verden har ændret sig, og det tror vi på er en fundamentalt god ting, for nu handler det ikke længere om de ikke eksisterende budgetter. Det handler om menneskelig kreativitet og sensibilitet.
- Morten, AI Revolution